Verhuisbus

Wanneer je verhuisd, geldt dit ook voor je spullen. Alles wat je nu in huis hebt staan, moet worden vervoerd naar je nieuwe adres. Je kan dit op verschillende manieren regelen. Je kunt het verhuisbedrijf inschakelen. Zijn rijden een verhuisbus of vrachtwagen bij je voor. Ook laden zij al je spullen netjes voor je in. Vervolgens zullen je spullen worden vervoerd naar ke nieuwe adres. Een verhuisbedrijf is natuurlijk een prima optie, maar tegelijk ook een kostenpost. Je kunt deze kostenpost vermijden. Dit doe je door zelf een verhuisbus te huren. Dit kan bij een veelvoud aan verhuurbedrijven. Je nofigt een aantal vrienden en familieleden uit die je graag willen helpen. Vervolgens laden jullie zelf de spullen in en uit de verhuisbus.   

Waar moet je op letten?

Je kunt verhuisbussen bij diverse verhuurbedrijven zoals Autoverhuur Bultman huren. De prijzen lopen tegelmatig uiteen van 20 tot 160 euro per dag. Dit ligt helemaal aan de grootte van je bus, de hoogte van het eigen risico en het aantal vrij te rijden kilometers bijvoorbeeld.  Ook betaal je bij iedere verhuurder een borgsom. Deze borg moet ervoor zorgen dat je de kosten van eventuele schade direct kan vergoeden. Als je de bus schadevrij terugbrengt, krijg je de borg altijd in zijn geheel weer terug. Wanneer er schade is aan de bus, zoals een deuk of kras, kan dit van de borg worden afgetrokken. Wanneer je liever niet meteen een groot bedrag aan borg wil of kan betalen, kun je vragen aan je verhuurder of hij of zij het bedrag reserveert op je credit card. Op deze manier hoef je niet meteen een groot bedrag vrij te maken.   

Vrije kilometers

Als je een bus huurt, zijn er meestal een bepaald aantal kilometers vrij van bijbetaling. In de meeste gevallen is dit 100 kilometer. Na die 100 kilometer betaal je een vast bedrag per extra gereden kilometer bij. Informeer hier ook goed naar de mogelijkheden. Diverse bedrijven hanteren verschillende vrije kilometers. Gemiddeld ligt het op 100 kilometer, maar er zijn ook bedrijven bij die 200 tot wel 300 kilometer erbij doen. Het is dus zeer de moeite waard om goed om je heen te kijken. 

Voorwaarden

Elk bedrijf hanteerd zijn eigen voorwaarden. Over het algemeen kan worden gezegd dat de volgende regels gelden. Het huren van een verhuisbus kan vanaf 21 jaar of ouder. Ook moet je vaak minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om een bus te kunnen huren. Degene op wiens naam de bus wordt gehuurd, is de enige die de bus mag rijden. In overleg met het verhuurbedrijf kan dit worden uitgebreid.


Delen